Jako každý modelářský klub, tak i my plánujeme pro každý rok několik akcí u nás. Pak se také rozjíždíme po českých krajích a navštěvujeme naše kolegy na jimi pořádaných akcích, děti z modelářských kroužků jezdí na soutěže atd. Podívejte se do záložek této sekce. 

Kapr v luftě 2011 - informace pro diváky

Protože se nám velice pěkně rozvinul počet registrovaných modelářů, můžeme očekávat velice pěkný zážitek v průběhu celého odpoledne, chceme Vás maličko odlišně informovat o akci, než jsme zvyklí informovat naše kolegy modeláře. Rozklikněte tedy tento článeček a čtěte.

Tuto akci pořádáme již šestým rokem a pokaždé se nám zvyšuje účast modelářů a samozřejmě (za což jsme mimořádně rádi) i Vás, diváků. Modeláři se k nám sjíždějí už v pátek v odpoledních hodinách, trénují - někdy do pozdních pátečních hodin. Sobotní dopoledne začínáme pro veřejnost. Jelikož akci chápeme jako prezentaci našeho koníčka, dáváme dopoledne prostor především dětem z kroužků, či dětem, které na akci přijedou a svým věkem do tohoto dopoledne patří. V dopoledni je možné vidět i dospělé modeláře, kteří ještě chtějí vyzkoušet svůj model před odpoledním vystoupením - někteří z nás mají trochu problém si zvyknout na jiné prostředí, jiné letiště i bezprostřední okolí.

Po obědě začínáme s hlavním programem od 12:30. Oproti rokům minulým jsme sáhli k profesionálnímu ozvučení akce společně s vyzkoušenou osobou komentátora z našeho regionu, kterým je místním velice dobře známý Mgr. Karel Sláma. Za mixážním pultem bude sedět František Beneš. Domníváme se, že diváci budou příjemně překvapeni připravenými ukázkami v kterých bude možné vidět jak modely menších rozměrů, tak i skutečné obry nad tři metry. Některé modeláře určitě znáte, některé uvidíte prvně. Mezi těmi Vám známými mohu uvést Jiřího Jarolímka, Štěpána Škorpila, Petra Novotného, Lukáše Smělého, Karla Konvalinku a spoustu dalších.

Nově u nás uvidíte skupinu, která si říká GREAT WAR FLYING CIRCUS . Jedná se o modeláře prezentující leteckou bitvu, tak jak mohla probíhat během první světové války a to s modely patřícími mezi obry. Toto vystoupení je doplněno o efektní pyrotechnické vstupy s kvalitní zvukovou podmalbu.

Mezi nové účastníky budou patřit kolegové s modely proudových stíhaček, které jsou vyjímečnou kategorií a díky jejich ochotě u nás na modelářském letišti uvidíte modely vybavené spalovacími turbínami, jejichž ukázka je divácky mimořádně zajímavá.

Nesmím zapomenout na každoroční vystupení našeho člena Lukáše Voseckého a jeho kolegy Romana Radoše, kteří každoročně vystupují s ukázkou souboje upoutaných modelů. I letos mají "nazbrojeno", takže se můžeme těšit na jejich pilotní umění. Dle vyjádření Lukáše, by mohli někteří modeláři v této kategorii ještě přijet, ale v tuto chvíli je to ještě v jednání, takže to nemohu potvrdit.

Snad jsem nikoho z kolegů, které jsem nejmenoval, nijak neurazil. Všem kteří k nám jezdí či pojedou, patří náš dopředu vyslovený dík a radost za jejich rozhodnutí.

Pro Vás, diváky, bude na akci připraven stánek s občerstvením, lavičky a stoly pro Vaše pohodlí (přiměřené). Někteří zkušení diváci jsou vybaveni rozkládacími židličkami a uvelebí se dle vlastní volby (taková malinká rada pro ostatní). U letiště jsou toalety - klasické suché.

Jelikož se jedná o akci, kde létají modely mnohdy veliké a vesměs řízené ze země, je potřeba upozornit neznalé diváky, že jsou chráněni bezpečnostní sítí. Ale přesto uvádím, aby dbali na bezpečnost zejména svých dětí. Jedná se o to, aby v nestřeženou chvíli nebyly tam, kde být nemají a aby byly pokud možno v dosahu svých rodičů či doprovodu.

Nikdo z modelářů nemá rád, když cizí osoba osahává jeho model, zkouší co se všechno hýbe atd. Ne, že by někdo byl takový "puchýř", ale takové věci mohou mít mnohdy vliv na funkčnost modelu, což se vetšinou zjistí až po startu a je zaděláno na problém.

Kdo přijedete vozem, parkujte podle dispozic u sjezdu na louku. Slečny se budou snažit Vás nasměrovat tak, abychom využili co nejvíce prostor k tomu určený.

Vstup na akci je volný - vstupné je dobrovolné. Platící divák dostane u vstupu slosovací kartičku - může vybrat ze třech kategorií - nejhezčí model na stojánce, nejhezčí letová ukázka a cena útěchy. Cena útěchy se nás modelářů také týká - ne vždy se všechno povede... . Po vyplnění kartičky ji můžete odevzdat do osudí - v podvečer (cca kolem 17:30) provedeme vyhodnocení, oceníme vítězné modeláře a modely a vylosujeme tři výherce z řad diváků, kteří dostanou drobnou věcnou cenu. Pak budeme s programem volně pokračovat. Máme domluvenou i živou hudbu pod stanem na večer a po setmění i nějaké noční létání. Prostě celý den i večer bude o zábavu - tedy ryze modelářskou,postaráno.

Přijďte se tedy podívat.