Jako každý modelářský klub, tak i my plánujeme pro každý rok několik akcí u nás. Pak se také rozjíždíme po českých krajích a navštěvujeme naše kolegy na jimi pořádaných akcích, děti z modelářských kroužků jezdí na soutěže atd. Podívejte se do záložek této sekce. 

Velká maketářská 2010

Jako pořadatelé prvního ročníku Velké maketářské 2009, na našem letišti La Pleše, jsme se zůčastnili druhého ročníku pořádaného na modelářském letišti Czech Heaven.

Velká maketářská 2010

Na letiště se modeláři sjížděli už od pátka, protože modelářské letiště je perfektně vybavené a je tu se vším počítáno, nebyly žádné problémy. Po obhlídce a seznámení se prostředím, byl páteční večer pojat jako seznamovací večer a posezením s kamarády.

Velká maketářská 2010

V noci na sobotu nás překvapil přívalový déšť a tak po probuzení do deštivého dne a příjezdu náčelníka Milana a našich kameramanů Ládi,Jirky a Martina jsme se pomalu přesunuli na letiště , kde pomalu přes nepřízeň počasí začínala soutěž.  

Velká maketářská 2010

Dopoledne probíhalo statické hodhocení modelů a bylo se opravdu na co dívat. Maketáře já osobně obdivuji, některé detaily na modelech byly opradu precizní.

Velká maketářská 2010

Odpoledne se začalo pomalu s přestávkami lítat, přestože počasí opravdu nepřálo. I přes tyto problémy se stihlo jedno soutěžní kolo odlétat.

Velká maketářská 2010

Večer proběhl v místní klubovně a hospůdce a protože všichni přítomní byli stejně postižení (modelařinou), odehrálo se vše v příjemné pohodě okořeněné jak jinak než moravským vínečkem.

Velká maketářská 2010

Velká maketářská 2010

Velká maketářská 2010

Velká maketářská 2010

V neděli se počasí přeci jen trochu umoudřilo a tak se mohlo hned po ránu začít s létáním. Všechny lety byly úspěšně zakončeny přistáním, což je v případě maket velice dobře ;-). Celá akce byla velice zdařilá a modelářské letiště CZECH HEAVEN je prostě perfektní místo na pořádání takových akcí.

Je třeba poděkovat majiteli a velice příjemné obsluze, za perfektní prostředí. Budeme se těšit na příští rok na další ročník Velké Maketářské.